10/16/2008

På plass i hovedstaden

I forbindelse med EU - toppmøtet har jeg og vinneren av Europeisk Ungdoms toppskolering tatt turen til Brussel. Med presseadkreditering gjennom Europeisk Ungdoms medlemsblad Europeeren har vi kommet oss inn i selveste Justus Lipsius, der over 2000 pressefolk er samlet for å følge toppmøtet.

Rapport fra Brussel:
Innimellom Berlusconis livvakter, fake og ekte journalister samt fri tilgang på kaffe og croissanter har vi funnet oss godt til rette. (selv om våre små digitalkamera nok ikke kan måle seg med de 5- meter lange telelinsene som det finnes et hopetall av her.) De norske journalistene har også funnet veien hit, men de sliter med å få sakene sine på trykk hjemme. Toppmøter fenger visst ikke nordmenn.

I går besøkte vi assistenten til den svenske MEP Christopher Fjelner i Europaparlamentet. Som alle andre her nede var han kraftig oppgitt over parlamentsirkuset, og han skulle gjerne sett at det ble slutt på å holde plenumssesjoner i Strasbourg. I tillegg kunne han fortelle oss at Norge var dypt savnet her nede. I mange saker, spesielt knyttet til miljspørsmål, kunne Sverige trengt en alliansepartner som Norge.

Island: Toppmøtet uttrykte i går sympati med Island og mener at landet bør få internasjonal hjelp til å komme seg på beina igjen. Noen konkrete forslag ble riktignok ikke lagt frem. Det har allikevl kommet oss for øre at Island har hatt møte med utvidelseskommisæren i EU, så kanskje hjelpen ikke er så langt unna likevel...

Ingen kommentarer: